Što je točno DTG (Direct To Garment) digitalni tisak?

Tisak izravno na odjeću ili DTG ispis je postupak kojim se digitalna slika pomoću vrhunske tehnologije ispisa i tinte, ispisuje izravno na vašu odjeću. Taj nam postupak omogućuje ispis na male količine s vrlo detaljnim dizajnom u punoj boji po pristupačnoj cijeni. Uz naš stručni tim za DTG tisak, svaki je dizajn moguć. Jamčimo izuzetnu točnost, izuzetnu dosljednost, fenomenalan ispis i pristupačne cijene pri svakoj narudžbi.

DTG digitalni tisak se može raditi na pamučne tkanine (100% pamuk ili mješavine pamuk-poliester s većim udjelom pamuka) kao što su majice (t-shirt, polo majice…), košulje, pregače, kuhinjske krpe, platnene vrećice, platneni ruksaci i razni drugi tekstilni artikli.

BAZA ZNANJA

PROCES IZRADE OTISKA NA DTG-u

Korak 1:

Svaku narudžbu prima naš tim iz odjela za grafički dizajn i digitalni tisak. Marljivo radimo s vama kako bismo se pobrinuli za vaš gotov proizvod. Za početak, tražimo sliku najveće razlučivosti koju trenutno imate. Što je veća rezolucija slike, to bolje!

Korak 2:

Naši dizajneri rado rade sa bilo kojom slikom koju date, čak i ako je potrebno malo dorađivanja. Ovladali smo umjetnošću pretvaranja dizajna u remek djela. Za tvrtke, obratite se svom razvojnom programeru ili marketinškom timu da vam dostave sve datoteke sa slikama logotipa.

3. korak:

Za svaku novu narudžbu, poslat ćemo vam digitalni uzorak otiska i zatražiti da ga odobrite prije početka tiskanja. Ako ponovno naručujete već prethodno tiskani dizajn, digitalni uzorak otiska možemo vam poslati na zahtjev. Za sva dodatna pitanja možete poslati e-mail na marketing@mistral.hr.

Korak 4:

Što se tiče ispisa, pikseli su važni. Pikseli su najmanja mjerljiva točka na fotografiji, a zajedno se stotine tisuća njih (ponekad i milijuni) kombiniraju kako bi stvorili sliku koju vidite. Zamislite umjetnička djela od mozaika; Što je veći broj komada unutar platna, slika će izgledati detaljnije i uočljivije.

BAZA ZNANJA

VRSTE DATOTEKA ZA TISAK NA DTG-u

Postoje dvije vrste slika: rasterska i vektorska. Rasterske slike koriste piksele. Što veći broj piksela slika sadrži, to će imati bolju rezoluciju; kvalitetniji otisci. Pikseli izravno utječu na mogućnosti skaliranja slike. Što slika sadrži više piksela, veća se može povećati bez pretvaranja u okvir ili “pikseliziranja”.

Vektorske slike, međutim, koriste matematičke izračune između dvije različite točke za stvaranje geometrijskih oblika. Sam proces koristi linije umjesto piksela, pa su zbog toga beskonačno skalabilne. Bez obzira na veličinu vektorske slike, ona neće izgubiti na kvaliteti. Kada gledate fotografiju na ekranu računala, obično je potreban prilično nizak broj PPI (piksela po inču) – općenito oko 72. Za digitalno gledanje to je u redu. No, što se tiče ispisa, i na majicama i na papiru, što je veći broj PPI, to bolje. U idealnom slučaju, tražimo od kupaca da dostave fotografije na 300 PPI. Ako to nije moguće, bez brige! Naš dizajnerski tim uvijek će vam pomoći. Bilo da šaljete vektorsku ili rastersku sliku, evo nekih od najčešće prihvaćenih formata datoteka:

BAZA ZNANJA

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA VEZANA ZA TISAK NA DTG-u

Koliko brzo možete proizvesti digitalno tiskane majice?

Neke narudžbe mogu se ispisati i poslati u roku od samo 24 sata, ali standard je 7 do 10 radnih dana. Žurna izrada majica moguća je ukoliko imamo željenu boju majice i gotovu grafičku pripremu.

Mogu li naručiti digitalni tisak na crnim odjevnim predmetima?

Da! Iako mnoge tvrtke nude samo DTG usluge u svjetlijim bojama majica, Mistral d.o.o. može odraditi tisak na svijetle i tamne majice.

Koje su slike najbolje za majice s digitalnim ispisom?

Mnogi čimbenici utječu na digitalno ispisivanje slike, ali osnovno pravilo je: Što je veća razlučivost, to bolje. Naši su strojevi najbolji u ovome poslu i proizvode najkvalitetnije dostupne otiske, ali ti su otisci jednako dobri kao i fotografije na kojima se temelje.